subota, 28. kolovoza 2010.

Zamrzavanje voća












Breskve(nektarine)
Tvrde breskve ogulite,očistite od košpi i blanširate 15 sekundi,a mekane spremate sirove.
Rok trajanja 12 mjeseci.
Odmrzavanje 5-6 stai u frižideru,a za kolač koristite zamrznute.










Dinja
Dinje trebaju biti sasvim zrele,ogulite ih očistite,očistite i isjeckate na kockice.
Možete ih zamrznuti u sirupu ili u šećeru.
Rok trajanja 8-10 mjeseci.
Odmrzavanje ne treba da bude skroz,poslužite ih kao svježe ili dodate voćnoj salati.













Dunje
Dunje ogulite,očistite i narežete na četvrtine.
Možete ih skuhati pa zamrznuti kao kompot,a možete ih i blanširati pa spremiti same ili u sirupu.
Sirup napravite od 1l vode i 1/4 šećera,a u ohlađen dodate sok od dve narandže.
Rok trajanja 12 mjesici.
Odmrzavate tri sata na sobnoj temperaturi.